Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek school Tanzania

30 oktober 2022 @ 08:00 - 31 oktober 2022 @ 17:00

GAmbia uitdelen schoolspullen

Bezoek scholen in Tanzania

Voor mijn minor Global Health voor mijn studie geneeskunde aan de Erasmus MC ga ik meelopen in twee ziekenhuizen in Tanzania. Een uitgelezen kans om dit te combineren met mijn missie voor mijn Stichting HKWF  i.o. om kinderen over heel de wereld te steunen met betere medische zorg. Daarnaast wil ik graag weer scholen bezoeken en onderwijsmaterialen verstrekken die ik heb mogen inkopen van sponsorgelden vanuit Nederland. Ik heb al eerder scholen mogen steunen in Gambia en Senegal op een bezoek in 2019 en een bezoek in 2022.

sponsoring school Gambia

Sponsoring school Gambia (juli 2022)

 

Onderwijs in Tanzania

In Tanzania gaan lang niet alle kinderen naar school, vooral op het platteland niet. Driekwart van de mannen en de helft van de vrouwen kan maar lezen en schrijven. Vroeger had je slechts in de steden scholen. Op het platteland konden de kinderen alleen naar school als er een missiepost in de buurt was. Na de onafhankelijkheid zijn er overal scholen gebouwd, vaak niet meer dan een dak van golfplaat en muren van leem.

Op het platteland kom je nog schooltjes tegen die alleen maar van gedroogde palmbladeren gemaakt zijn. De klassen zijn overvol. Vaak zitten er wel zestig tot honderd kinderen in een lokaal. Ze zitten met z’n vieren in de twee­persoons­schoolbankjes. En als er geen bankjes zijn, zitten ze op stenen, boomstronken of op de grond.

Circa 50% van de kinderen volgt basisonderwijs. De kinderen krijgen deels les in het Swahili, vooral in de eerste jaren, en deels in het Engels. Swahili en Engels zijn de officiële talen van Tanzania. De leerlingen leren vooral door dingen na te apen.

Impressie van eerdere projecten van HKWF

Hieronder een foto van het uitdelen van schriften bij het bezoek aan scholen in Gambia en Senegal. Ik heb schriften, potloden en voetballen ingekocht van sponsorgelden (o.a. de Primera) op de lokale markt om zo ook die bevolking te steunen met omzet. Het geeft heel veel voldoening om zoveel blije kinderen te zien. Ook de docenten en hoofd van de school zijn erg dankbaar en zien ons graag weer terug.

 

Help je mee met sponsoring?

Ik hoop veel steun te krijgen van bedrijven en particulieren om nog veel scholen te kunnen bezoeken en de medische zorg in ziekenhuizen te kunnen ondersteunen! In september en oktober bezoek ik scholen in Tanzania. Help je mee en doneer via mijn website!

Alvast hartelijk dank!

September 2022

Armando van den Berg

Medische student Erasmus MC, derdejaars

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
30 oktober 2022 @ 08:00
Einde:
31 oktober 2022 @ 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Gegevens

Begin:
30 oktober 2022 @ 08:00
Einde:
31 oktober 2022 @ 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,