HKWF uitdelen schriften en potloden

Uitdelen schriften en potloden aan vele schoolkinderen!

Bezoek aan de St. Thereses – Lower Basic School

Fula Bantang Village – Central River Region – The Gambia West Africa

In juli en augustus 2022 hebben wij weer een bezoek gebracht aan een aantal scholen in Gambia en Senegal. Wij hebben met de directeur, leraren, ouders en kinderen gepraat over hoe er onderwijs gegeven wordt; waar ze hulp bij nodig hebben en op welke gebieden wij kunnen helpen.

Dankzij alle mensen die ons steunen hebben wij ruim tweehonderd kinderen gelukkig kunnen maken met schriften, pennen en potloden. Ook hebben we voetballen gegeven die de kinderen kunnen gebruiken tijdens de gymlessen. Het hoofd van de school heeft ons een rondleiding gegeven door de school en laten zien waar de gymlessen gegeven worden.

De lerares van de kinderen heeft geregeld dat we terecht konden en iedereen geïnformeerd. Wat een geweldige vrouw is Adama en we houden goed contact met haar! Ze wil alles doen om de kinderen te helpen met beter onderwijs. Dit alles doet ze terwijl ze zelf ook in veel armoede leeft. Zij woont samen met haar familie in de buurt van de school.

We hebben gezien dat er overvolle klassen zijn met veel te veel kinderen. Ook kunnen ouders het schoolgeld niet betalen en blijven de kinderen thuis om op het land te werken. Adama wil de kinderen die hun schoolgeld niet betaald hebben niet naar huis sturen, maar toch gewoon les geven.

Verhaal van de gids over één potlood

Eén van de gidsen (Lamin Ceesay) waar we de school mee gingen bezoeken, vertelde dat hij zich nog goed kon herinneren toen hij een potlood kreeg. Hij vertelde dat zijn ouders het potlood veilig voor hem bewaarde onder in een kist. Hij kreeg het pas weer terug als hij op school ging schrijven of een toets moest maken. Dat ene potlood maakte immers hét verschil of hij ooit zijn school kon afronden of niet en daarna een baan kon vinden die een betere toekomst zou geven.

Dat ene potlood per kind kan voor hen hét verschil maken! Help je ons deze kinderen sponsoren ?

Armando van den Berg, medisch student Erasmus MC

Juli 2022, Gambia

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *