Happy Kids Worldwide Foundation

Schoolkinderen blij met potloden en schriften!

Bezoek basisschool en uitdelen pennen en schriften

Bij een bezoek aan de Ruhanga Primary School in de regio ‘Kagera’ heb ik meer dan 400 kinderen blij kunnen maken met schoolschriften en potloden zodat zij weer een jaar naar school kunnen gaan. Deze schriften en potloden heb ik gekocht op een plaatselijke markt om zo de lokale bevolking te steunen met omzet. Hieronder een indruk van het bezoek.

Kinderen in Tanzania gaan veelal vanaf 4 jaar naar de kleuterschool, maar soms zijn de kinderen ook wat jonger. Daar worden ze voorbereid op de basisschool, bijvoorbeeld aan de hand van reken- en taallessen. De ervaringen die wij in onze eerste levensjaren opdoen, zijn van groot belang voor de rest van onze ontwikkeling. Aan goede kleuter- en basisscholen is in Zuid-Tanzania een gebrek. Dat gebrek zie je regelmatig terug in de ontwikkeling van mensen. Wat geweldig om mijn steentje bij te mogen dragen!

Dank aan de donateurs!

Ik werd welkom geheten door het hoofd van de school en bedankt voor alle inzet. Aan mij komt echter niet de eer toe! Mijn donateurs wil ik hierbij ook bedanken voor alle steun zodat het mogelijk was om deze school hulp te bieden.

Met enthousiaste groet,

Armando van den Berg

3e jaars geneeskunde Erasmus MC

Oprichter HKWF

Armando school Gambia 1

Blije meisjes van de basisschool met een schrift

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *