Keuzes maken voor jongeren en een gelukkige succesvolle toekomst

HKWF wil scholen bouwen over heel de wereld -Start in Gambia

Alles begint met een droom… kinderen die naar school kunnen wereldwijd!

Mijn grote doel is om kinderen over heel de wereld naar school te laten gaan. In Gambia werd ik hartelijk ontvangen door het schoolhoofd, de docenten en de kinderen. Ik heb een aantal lessen bijgewoond tijdens mijn bezoek aan de school en in de pauze heb ik nog met een aantal kinderen gevoetbald.
Echter, kreeg ik ook van het schoolhoofd te horen dat van een deel van het schoolgebouw het dak was ingestort en dat daar dus geen les meer gegeven kon worden. Daarnaast vertelde hij ook dat er veel kinderen zijn die geen geld hebben om uniformen, schriften en pennen te kopen. Hij en de kinderen waren dan ook erg blij met alle schoolspullen die we voor ze hadden meegenomen. Dit alles was een mooie ervaring en heeft mij laten zien wat er allemaal moet gebeuren en hoe gelukkig en dankbaar de kinderen zijn.
School Gambia

School Gambia bezocht en schoolmaterialen en voetballen uitgedeeld (augustus 2019)

Kinderen die naar school gaan, kunnen een betere baan krijgen later en zo een mooie toekomst opbouwen voor hun eigen kinderen. Zij kunnen dan hun eigen kinderen naar school sturen en zo wordt de vicieuze cirkel doorbroken. Vaak zijn de scholen erg ver weg en moeten de kinderen urenlang reizen om naar school te komen en als er al scholen zijn dan is er vaak een tekort aan zo ongeveer alles. De ouders hebben vaak geen geld om schooluniformen en lesmaterialen te betalen.
U kunt deze kinderen helpen een toekomst op te bouwen.
Wordt nu donateur!
Met betrokken groet,
Armando van den Berg
6 VWO
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *